Dorullkalenderen er i sin helhet laget av Jonny Becher Eriksen.
Ikke-kommersiell gjenbruk tillatt med kildehenvisning til kilde dorullkalender.com eller opphavsperson Jonny Becher Eriksen.
Dorullnisser er et gammelt fenomen. De passer godt sammen med overlevelsesprinsipp nummer én i det karrige norske landskapet: Vi bruker det vi har. De passer også godt inn i norsk skoletradisjon, der budsjettene ofte er lave og ambisjonene høye.
Hvis du blir inspirert, er det bare å sette i gang. Jeg har brukt vattkuler, piperensere, øyne, smeltelim og akrylmaling i tillegg til dorullhylser. Sprittusj funker fint til ansikter, eller pensel hvis du er flink. Hvit lakktusj kan brukes til tenner eller øyeepler. Til hår har jeg brukt garn (ull og broderi), piperensere (vanlige og «langhårede»), fjær og bomull. All akrylmaling er lagt i minst to strøk (overmalbar etter ca. 15 minutter), og ofte måtte jeg justere fargeblandingen etter første strøk fordi resultatet ble mørkere enn jeg trodde. Jeg lot alle malte flater herde i minst et døgn før jeg limte eller tusjet på dem. Min smarteste oppfinnelse var å forme modellerkitt og male den (gassmaske og kalkun). Det var også artig å spesial-strikke genser og lue til julenissen.
Trenger du enda mer inspirasjon, kan du få tak i Sebastian Solli sin fantastiske «Den store dorullnisseboka» eller følge ham på Instagram.

Bruk gjerne kommentarfelt for tilbakemeldinger, eller ta kontakt på epost jonny.eriksen@gmail.com eller telefon 924 00 514.