Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

29. desember: Klimaopprør eller annet rør?

I dag ble det bråk i kirken. Vi oppdaget plutselig at noen hadde kastet suppe på altertavlen i løpet av natten. Donald Trump var raskt ute med sin mistanke: «Det må være Greta, typisk sånne uoppdragne klimaunger.» «Hvordan våger du!», freste Greta tilbake – selvfølgelig.

Vi valgte å sette ned en kommisjon for å etterforske hva som hadde skjedd, og prøvde å finne noen rettferdige personer som kunne sitte i komiteen. Vi endte opp med disse tre: Lise Klaveness, som har erfaring med å kjempe mot skjulte allianser. Sumaya Jirde Ali, som er kjent for sine modige ytringer. Og Sandra Borch, fordi hun er matminister og dermed øverste ansvarlige for supper i Norge. Jeg foreslo å kalle dem for «Supperådet», men alle tre protesterte og foreslo raskt «29. desember-kommisjonen». Det var et navneforslag som de fleste likte, så dermed ble det sånn.

Kommisjonen begynte straks å kartlegge hendelsesforløpet. De fant raskt ut at substansen som var sprutet på altertavlen ikke var suppe, men hvalross-spekk. Og rett etterpå oppdaget de at Freya var død. Hærverk-undersøkelsen gikk derfor over til å bli en drapsetterforskning.

Alle personer med våpen ble bedt om å komme frem for kommisjonen for å forkalre seg. «Jeg nekter», sa Donald Trump. «Har du våpen da?» spurte Lise. «Øh… Nei», svarte Trump. «Da kan du bare gå og sette deg», sa Lise. I stedet tok tre bevæpnede menn plass på første benk.

Volodimir Zelensky ble avhørt først. «Har du drept Freya?» spurte Sumaya. «Nei, jeg har ikke siktet på noen andre enn Putin siden jeg kom hit», svarte Zelensky. Flere kunne bekrefte at det var sant, så han var derfor fritatt for mistanke.

Cassian Andor var nestemann. «Er du en hvalross-morder?» spurte Sandra. «Tror du jeg er dum?» svarte Andor. «Hvis jeg hadde fyrt av denne blasteren, ville Imperiet funnet meg og sendt meg tilbake til Narkina 5. Og dit vil jeg aldri tilbake.» Han snakket så overbevisende at ingen lenger mistenkte ham.

Tredje og siste mistenkte var Jack Sparrow. «Er du skyldig?» spurte Lise. «Denne kulen var ikke ment for en hvalross», svarte Jack. «Var det et ja?» følger Lise opp. «Det eneste som betyr noe er disse: Hva en mann kan gjøre og hva en man ikke kan gjøre.» «Jeg tror vi kaller dette en tilståelse», sa Sumaya. «Jeg er uærlig», sa Jack – «og du kan alltid stole på at en uærlig mann er uærlig.»

Jack legger kortene på bordet og innrømmer at han drepte Freya. «Det var tomt for rom, og jeg kjedet meg. Så jeg prøvde å true hvalrossen til å svømme bort herfra med meg. Den angrep meg, og jeg snublet sånn at skuddet gikk av. Det var et uhell – jeg sverger.»

Vazelina spiller «Blå lys» mens Jack Sparrow blir stengt inne i krypten i påvente av en skikkelig arrest. «Dere kommer alltid til å huske denne dagen», roper Jack. Og ingen er uenige i det.

Ett svar til «29. desember: Klimaopprør eller annet rør?»

  1. Hmmm. Idealister som Etterforskere? Bra skrevet som alltid.

    Liker