Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

11. desember: Bergens stolthet

En nyankommen gjest sitter og snakker med seg selv, og jeg legger merke til at stemmen skifter mellom mørk og lys mellom replikkene. «Vi er jo det beste laget, siden vi vant både serien, sluttspillet og cupen», sier den lyse stemmen. «Vi er sterkere, raskere, hopper høyere og skytere hardere», sier den mørke. «Hallo? Dere spilte i 1. divisjon. Vi  satte publikumsrekord med over ti tusen tilskuere i juni», sier den lyse. «Ja, men vi rykket opp, og trakk over ti tusen tilskuere i snitt på våre hjemmekamper», sier den mørke.

Jeg avbryter denne monodiskusjonen og spør hvem hen er. «Vi/Oss er Brann, Bergens Stolthet», svarer begge stemmene i kor, før den mørke stemmen fortsetter «Nei, det er VI som er SK Brann, Bergens stolthet!» Den lyste stemmen prøver å åpne munnen, men blir avbrutt med «Vi er A-laget, dere er Brann Kvinner.» «Burde ikke dere vært Brann Menn?», spør jeg, halvt på spøk og halvt på alvor. Den/de rødkledde tar med seg pokalen og setter seg ned i forsamlingen, fornøyde med året som har gått og klar for nye pokaler til neste år. Vazelina flesker til med «Gå for gull».

Kommer Joralf til å slukke Brann? Dukker det opp flere bergensere i kalenderen? Kommer Bybanen noen gang til Åsane? Følg med i kalenderen for å få svar på minst ett av spørsmålene.

Reklame